Чудовий вплив риби на наш організм безсумнівний, тому їсти її варто в різному вигляді і в різний час доби.

Найбільш поширеною є смажена риба. Вони характеризуються хрусткою оболонкою та чудовим смаком,

який сподобається як дітям, так і дорослим. Варто обговорити тему, як правильно приготувати заморожену рибу,

щоб вона мала відмінний смак і велику дозу харчової цінності?




Заморожена риба - чому вона така популярна?

 

Якщо ми не живемо близько до моря, купити свіжу та незаморожену морську рибу дуже складно.

Зазвичай в магазинах ми знаходимо заздалегідь підготовлене філе, розташоване в морозильних камерах

або покладене на спеціальний лід. Рибу заморожують щонайменше з кількох причин.

Перш за все, йдеться про продовження терміну їх зберігання.

Незаморожену рибу слід вживати в їжу в той же день після вилову в морі.

Звичайно, компанії, які розповсюджують їх по всій країні, не змогли б доставити їх у всі торгові точки за такий короткий час.

Тому вони обирають процес заморожування, що значно подовжує час їх споживання

Крім того, етап заморожування зберігає вітаміни та інші цінні поживні речовини, що містяться в рибі.

Саме це робить рибу такою корисною для нашого організму.

 

На цьому етапі є ще один аспект, який робить процес заморожування риби настільки широко використовуваним.

Справа в тому, що не всю рибу можна ловити цілий рік. Вибрані види охороняються в певні періоди або місяці.

У підсумку, якби не заморозка, їх би не було в магазинах.

Заморожування риби робить цей вид їжі широко доступним в магазинах незалежно від пори року.

 

Вам завжди потрібно розморожувати рибу?

 

Відповідь на це питання не така однозначна, як може здатися, і насправді залежить від кількох факторів.

В першу чергу на процес приготування великий вплив мають індивідуальні переваги.

Є люди, які люблять найкращу смажену рибу прямо з морозилки.

Однак є види риби, які слід розморозити перед тим, як покласти їх на гарячу сковороду, щоб позбутися непотрібної води.

Ця вода може почати бризкати під час термічної обробки, що, звичайно, дуже проблематично.

 

Професійні кухарі дуже добре розморожують рибу повільно. Продукти попередньо потрібно викласти

на спеціальний піднос або в миску і зберігати в холодильнику. Завдяки цьому можна буде легко позбутися

від води, яка накопичилася в рибі. Слід уникати штучних обробок, спрямованих на розморожування риби

(наприклад, у мікрохвильовій печі). Це може призвести до деформації продукту або погіршення його смаку.

 

Переконайтеся, що у вас є відповідні приміщення для смаження риби
Щоб процес смаження риби проходив максимально ефективно і правильно, необхідно придбати відповідну сковорідку

з правильним покриттям. В результаті вироби не прилипнуть до його поверхні, а значить, не пригорять.

 

Перед початком смаження бажано обережно промити рибу від залишків льоду.

Дуже важлива інформація - рибу необхідно класти на попередньо розігріте масло.

Помилково включати конфорку тільки тоді, коли риба вже в сковороді. Можна смажити рибу, обсипану борошном.

Однак важливо відразу після посипання викласти його на гарячий жир.

В результаті панірувальний м’якуш не встигне просочитися маслом, і завдяки цьому він відмінно з’єднається з філе.

 

Яку рибу ми смажимо найбільше?
 


 

Є багато видів риби, які можна приготувати в домашніх умовах. Тут варто згадати головним чином коропа,

тріску, сьомгу, минтай або хека. Ці види містять багато поживних речовин і цінних вітамінів,

що робить їх хорошим вибором для людей будь-якого віку.