Рибне філе регулярно з'являється у вашому раціоні?

Тоді ви точно знаєте, що між окремими видами є відмінності у смаку та якості.

Щоб скористатися вищезгаданими перевагами, необхідно вибирати свіжу і правильно зберігається рибу.

Ідеально, якщо вони зберігаються на льоду або заморожені без повторного розморожування.

 

 

Свіжа риба повинна бути рівномірно забарвлена, мати ясні та безхмарні очі, зябра від рожевого

до червоного кольору та блискучу луску. М'ясо має бути твердим: якщо його тицьнути пальцем,

воно випрямиться назад. Якщо у рибі залишилася западина, вона не свіжа.

Також вона не повинна пахнути «рибою». М'ясо риби схильне до псування,

тому в ідеалі є її не пізніше наступного дня.

 

 

Вибирайте дрібнішу рибу, таку як лосось, тріска, скумбрія або чеська форель або короп.

Великі хижі риби, такі як акула, риба-меч або тунець, повинні з'являтися на тарілці

не частіше ніж один раз на тиждень. Ви питаєте, чому? Оскільки вони знаходяться

на вершині харчового ланцюга, вони доживають до старшого віку і, таким чином,

можуть накопичувати більш високий вміст важких металів.

 

 

 

 

 

Свіжий чи заморожений?

 


Найкращим вибором буде свіжа риба при включенні до меню.

Однак вам не потрібно турбуватися про консервовану або заморожену рибу.

У випадку з консервами вам найчастіше трапиться тунець.

Якщо брати варіант у власному соку, то такий тунець практично не містить жиру.

Для варіанта в маслі слід очікувати, що він буде жирнішим. Виберіть оливкову олію,

а не соняшникову, і злийте більшу її частину. Тунець підходить як швидкий порятунок

у макаронах, салатах або тортильях, які ви берете з собою всюди.

Також варто мати сардини у коморі. З них можна приготувати чудові намазки,

а ще вони чудово поєднуються зі свіжим хлібом на заквасці з додаванням невеликої кількості олії

та крапельки лимонного соку.

 

 

Для замороженої риби читайте інгредієнти. Якщо риба оброблена глазур'ю, що оберігає рибу від висихання, це нормально.

Вміст води становить до 5% і не потребує вказівки на упаковці. Відсоток риби вказує на те, що відсоток,

що залишився, становить вода. Додана вода робить рибу дорогою і знецінює її.